středa, října 05, 2005

Pan Hulán je opravdu magor

Ano, pan Hulán je opravdu magor. To tvrdím já _teenager, jak mě pan Hulán nazývá (nebo spíše zařazuje??). Ptáte se jak jsem k tomu názoru došel? Představte si, že máte svůj web, ten samozřejmě prezentujete na internetu komukoli, kdo se jakýmkoli možným způsobem dostane na vaše stránky. Na vašem, poměrně zdařilém webu (ano, Radku Huláne, tím myslím tvé BLOG:CMS 4.0 :-)) máte pod každým článkem krátkou diskuzi (tak jako já zde) a přestane se vám líbit slovo MNO. Zablokujete snad automaticky jeho používání v diskuzi? Myslím, že většina inteligentních lidí si právě odpověděla NE. Ostatní nechť se soustředí na následující text. Ano, samozřejmě je to Váš web, vaše stránka, vaše práce. Jenže, dle mého názoru, prezentujete-li něco na internetu, začne se vás týkat jakýsi zavedený kodex, který dává uživatelům právo rozhodovat sami za sebe, co chtějí dělat, co chtějí vidět nebo kolikrát napíšou do příspěvku MNO. Pochopím blokaci sprostých slov, ale zakázat libovolné jiné slovo, ať už spisovné či hovorové je podle mě komunismus a určitá forma diktatury. A Hulánovi čtenáři se pomalu, alejistě stávají jeho otroky. Až Pán zavelí, provedou invazi a "mno" už si nenapíšte nikdy a nebo naposled. A to nejde, to se musí utnout! Teď se nám otvírá ona magické slovo, nejjednodušší otázka - JAK?. To, moji čtenáři nikdo neví a tak vám můžu dát pouze jedinouradu - zablokujte si v IE adresu hulan.cz, a můžete bezstarostně spát :-)

Druhý důvod, proč nemám pana Hulána v lásce, je jeho pomlouvání Apple, Mac OS a všeho, co jen z dálky připomíná nakousnuté jablko. Tvrdí, že MAC má desetinu výkonu normálního PC s OS Windows nebo Linux. To dnes, když Apple přechází z řešení PowerPC k procesorům Intel - samozřejmě není pravda. Nejnovější Mac OS X Tiger můžete provozovat na libovolné mašince s Intel procesorem. Sám o této dokončené distribuci Mac OS žejmě neví a prezentuje pouze její úpravu skloubenou s VMWare. V tomto skloubeném stavu je ovšem OS X Tiger velice pomalý, ba zasekaný. Další lživé tvrzení, kterým vymývá mozky zhruba šestistům lidí denně je, že na Mac OS existuje přesně NULA programů. Zajímavé na této teorii je fakt, že více jak čtyřicet procent američanů používá MAC a problémy s nedostatkem software nikdo netrpí. Pro Mac OS jsou k dispozici jak serverové aplikace, tak software zaměřený na práci s grafikou (Adobe Photoshop CS - MAC OS X Tiger version), kancelářský balík a internetový prohlížeč nabízí pro konkurenční prostředí i samotný Microsoft! A když už jsme u internetových prohlížečů - žádný z panem Hulánem prezentovaných internetových prohlížečů nechybí (Mozilla FireFox, Opera, Safari,...), nemusím již doufám zmiňovat ani IM programy typu ICQ, MSN messenger, AIM, Yahoo messenger, Skype a mnohé další. Pokud vás tento článek nepřesvědčil o tom, že magor je pan Hulán, tak jsem si jistý, že vás přesvědčil minimálně o mém vlastním magorství - kdo by se přeci kvůli takové kravině dokázal takhle vytočit a dokonce něco napsat? Heh, no samozřejmě,že já :-) ahoj váš _scarysek

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

O tom snad nikdo nepochyboval, že to je magor!

zajímavosti (15) internet (14) web (11) srandičky (9) užitečné (9) zdarma (8) šetření (8) vodafone (7) software (6) sw (6) live (5) microsoft (5) opera (5) programy (5) sms půjčka (5) demence (4) peníze (4) pozvánky (4) recenze (4) videa (4) doporučuji (3) google (3) joost (3) messenger (3) no comment (3) o2 (3) sms (3) soutěž (3) sranda (3) telefon (3) vtipy (3) aplikace (2) en (2) fotky (2) im (2) mbank (2) názory (2) pf (2) pobavilo (2) prohlížeče (2) sms zdarma (2) televize (2) čas (2) bing (1) doctor who (1) filmy (1) gizmosms (1) grafika (1) hudba (1) icq (1) ie (1) j2me (1) jagg (1) java (1) joox (1) joox.net (1) jyxo (1) kalendář (1) letní kino pardubice (1) linknuj hack (1) linkuj (1) logotype (1) minimo (1) mozilla (1) mp3 (1) mtv (1) odkazy (1) operační systémy (1) pepsi (1) picasa (1) proč (1) překlad (1) qip (1) rada (1) rainlendar (1) reference (1) shipito (1) skydrive (1) spam (1) stahování (1) symbian (1) titulky (1) voip (1) volný (1) webdesign (1)