neděle, října 09, 2005

Bude se soutěžit :-)

Na stránkách topblog.mazlo.org najdete tzv. "Soutěž blogů". Tak mi to nedalo a zaregistroval jsem tam i bscary.blogspot.com. Vezmu-li v úvahu základní kritéria pro úspěch v soutěži, můžeme poměrně snadno zjistit, zda mám šanci na úspěch.

Hodnocení článků a styl psaní
Zde bych snad neměl mít větší problémy. Samozřejmě se v různých articlech může najít spousta chyb, zvláště v těch které jsem psal kolem třetí hodiny ranní :-). Styl mého psaní by snad mohl tříčlené porotě vyhovovat. Přeci jen už mám nějakou tu praxi s psaním článků (například z redboss.cz).

Vzhled
To musí posoudit každý sám. Současný vzhled mého blogu mi úplně vyhovuje a zatím jsem neslyšel žádné negativní ohlasy. Uvidíme, jestli se bude porotě líbit.

Použité technologie
No, necháme hodnocení přímo na porotě. Doufám, že si s tím opravdu dají tu práci a prozkoumají celý zdroj stránky. :-)

Validita
Tady prohrávám na celé čáře. W3C je tady prostě problém, snad porotu ukojí alespoň to, že se stránka zobrazuje správně ve všech rozšířených prohlížečích.

Přístupnost
Pkud jsem dobře pochopil větu vysvětlující přístupnost "hodnocení přístupnosti lidí s omezením", tak je tento bod all right. Na bscary.blogspot.com dovoluji ke každému článku vložit komentář, ať již už je osoba registrována nebo ne. Komentář je také možné vložit jako Anonim. Tisk článků neřeším, protože články jsou ve vlastnictví Michala Pelikána (Scary) a nehodlám podporovat jejich šíření jiné, než elektronické. Pro ty, ketré to nezajimá samozřejmě existuje možnost stisknout CTRL+P :-)

Doplňky
O novinkách informuji pomocí Atomu (adresa: feed://.../atom.xml nebo http://.../atom.xml). Guestbook u mě najdete také. Ankety můj blog neobsahuje z následujících důvodů: blog má vyjadřovat pouze mé osobní názory, ankety vytváří milný dojem o smýšlení autora blogu, ankety odkrývají ostatním jaký typ čtenářů stránky navštěvuje (to nikdo vědět nemusí, mohlo by to např. snížit návštěvnost), zbytečně přenášená data navíc.

Aktualizovanost
Tady snad nezklamu :-).

Redakční Systém
Toto se mě netýká, nepoužívám vlastní redakční systém.

Z předchozích odstavců můžeme vyvodit, že šanci na výhru s větší či menší pravděpodobností mám. Trošku jsem prozkoumal konkurenci a zjistil jsem, že většina blogů je nekvalifikovatelná, obzvláště poté blogy z Lidé.cz. Zbytek je zdravá konkurence a přidáte-li se i vy s vaším blogem bude soutěž jedině zajímavější.

4 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Je to vážně tvůj RS?

Anonymní řekl(a)...

Ježiš sorry já špatně četl :) Ale mohl by jsi něco přeložit do češtiny, ne že by mě to vadilo, ael jiným může...

Michal řekl(a)...

neni, nevim sice co presne myslis ale RS neni muj:
"Redakční Systém
Toto se mě netýká, nepoužívám vlastní redakční systém."

Michal řekl(a)...

btw vic se do CJ prelozit uz neda

zajímavosti (15) internet (14) web (11) srandičky (9) užitečné (9) zdarma (8) šetření (8) vodafone (7) software (6) sw (6) live (5) microsoft (5) opera (5) programy (5) sms půjčka (5) demence (4) peníze (4) pozvánky (4) recenze (4) videa (4) doporučuji (3) google (3) joost (3) messenger (3) no comment (3) o2 (3) sms (3) soutěž (3) sranda (3) telefon (3) vtipy (3) aplikace (2) en (2) fotky (2) im (2) mbank (2) názory (2) pf (2) pobavilo (2) prohlížeče (2) sms zdarma (2) televize (2) čas (2) bing (1) doctor who (1) filmy (1) gizmosms (1) grafika (1) hudba (1) icq (1) ie (1) j2me (1) jagg (1) java (1) joox (1) joox.net (1) jyxo (1) kalendář (1) letní kino pardubice (1) linknuj hack (1) linkuj (1) logotype (1) minimo (1) mozilla (1) mp3 (1) mtv (1) odkazy (1) operační systémy (1) pepsi (1) picasa (1) proč (1) překlad (1) qip (1) rada (1) rainlendar (1) reference (1) shipito (1) skydrive (1) spam (1) stahování (1) symbian (1) titulky (1) voip (1) volný (1) webdesign (1)