sobota, dubna 29, 2006

Scaryho software 1 – Rainlendar


Před pár měsíci jsem kompletně přešel z MS Office XP na, neméně výkonný, kancelářský balík programů OpenOffice.org. I po několika měsících používání jsem velice spokojen, avšak je jedna věc, která mi u OOo chybí – a to alternativa k MS Outlook. Nechybí mi jako e-mailový klient, na elektronickou poštu používám Operu nebo webmail. Postrádal jsem jeho skvělé organizační funkce a tak jsem se pustil do hledání náhrady. Po vyzkoušení několika jiných aplikací jsem zůstal s údivem koukat, jakýže „prográmek“ mi dokázal Outlook nahradit.

Jde o malý widget jménem Rainlendar. Je v češtině, krom samotného kalendáře obsahuje ještě události (Events), úkolovník (ToDo) a na webu nabízí poměrně velké množství skinů ke stažení, mezi kterými si určetě vyberete ten, který bude nejlépe pasovat k vaší ploše a vzhledu exploreru.

Rainlendar je freeware program, šířený po GNU-GPL licencí. Je rozšiřitelný o (prozatím) čtyři užitěčné plug-iny, z nichž já nejvíce využiji Rainlendar server. Díky tomuto rozšíření mám své schůzky a úkoly aktuální také na disku, se kterým bootuji ve škole a tak nemusím nic psát více než jednou. Vás by možná zajímal zásuvný modul propojující Rainlendar s kalendářem ve výše zmíněném Outlooku nebo iCalendaru pro MacOS. Na ploše se vám poté budou zobrazovat aktuální úkoly a schůzky z těchto aplikací. Bohužel již delší dobou nevlastním balík MS Office a tak tento plug-in nemohu vyzkoušet.

Pokud hledáte nenáročný program pro organizaci času, který bude vždy rychle po ruce a hlavně stále na očích, aniž by jakkoli rušil, tak Rainlendar je ta správná volba.

WEB | DOWNLOAD (908 kB)


reklama:

2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Nyni lze synchronizovat s Google Calendar pomoci gcaldaemon. Doporucuji.

Anonymní řekl(a)...

J, rainlendar je fajn.

zajímavosti (15) internet (14) web (11) srandičky (9) užitečné (9) zdarma (8) šetření (8) vodafone (7) software (6) sw (6) live (5) microsoft (5) opera (5) programy (5) sms půjčka (5) demence (4) peníze (4) pozvánky (4) recenze (4) videa (4) doporučuji (3) google (3) joost (3) messenger (3) no comment (3) o2 (3) sms (3) soutěž (3) sranda (3) telefon (3) vtipy (3) aplikace (2) en (2) fotky (2) im (2) mbank (2) názory (2) pf (2) pobavilo (2) prohlížeče (2) sms zdarma (2) televize (2) čas (2) bing (1) doctor who (1) filmy (1) gizmosms (1) grafika (1) hudba (1) icq (1) ie (1) j2me (1) jagg (1) java (1) joox (1) joox.net (1) jyxo (1) kalendář (1) letní kino pardubice (1) linknuj hack (1) linkuj (1) logotype (1) minimo (1) mozilla (1) mp3 (1) mtv (1) odkazy (1) operační systémy (1) pepsi (1) picasa (1) proč (1) překlad (1) qip (1) rada (1) rainlendar (1) reference (1) shipito (1) skydrive (1) spam (1) stahování (1) symbian (1) titulky (1) voip (1) volný (1) webdesign (1)